Osteochondrosis


Kutyák tenyésztésének egészségügyi vonatkozásai Méltán legkedveltebb háziasított állatfajunk és mára nélkülözhetetlen társunkká váló élőlény a kutya.

How To Say Osteochondrosis

Nem találunk még egy ekkora fenotipusos változatosságot mutató fajt az élővilágban. Ezek a szélsőséges tulajdonságok és fajtabeli eltérések az ember több évezredes közreműködésének eredményei. Osteochondrosis öröklés szabályainak ismeretével, nagyobb biztonsággal és következetesebben folytathatjuk a tenyésztést, mivel megtervezhetjük a kívánatos és a mellőzendő, esetleg kizárandó fenotipusos megjelenést az utódgenerációban.

artrózis méhkezelés

Sajnos még a legprecízebb tenyésztői gyakorlat során is előbukkanhatnak nem kívánt, előre nem látható betegségek. A kutya fajban több mint örökletes betegséget tartanak számon. A pontos és idejében történő felismerést akadályoztatja, hogy bármennyire is osteochondrosis az örökletes betegségek számbeli aránya, az előfordulásuk és diagnosztizálásuk száma csekélynek mondható, kivéve pár erősen terhelt fajtánál, melyek szűrésére már több figyelmet szánnak a osteochondrosis gyakorisága osteochondrosis súlyossága miatt.

  • A térd ízületi gyulladása enyhíti a fájdalmat
  • Perthes-kór osteochondritis dissecans juvenilis coxae 2 Lájkok 2 Lájkolva Perthes-kór osteochondritis dissecans juvenilis coxae A Perthes-kór, a még növekedésben lévő combcsont femur csípőízülethez közelebbi végének epiphysisének a csontosodási zavara.
  • Guggolás a térd artrózisához
  • Milyen tünetek vannak az ízületi gyulladásban

Az utóbbi évek során osteochondrosis tendenciát figyelhetünk meg a genetikai osteochondrosis elterjedésében. A különféle örökletes bántalmak kialakulásához a társadalom minden olyan rétege hozzájárul, amely osteochondrosis szinten is foglalkozik a kutyák tenyésztésével vagy szaporításával, illetve nem kívánatos almokat hoz létre.

tudok kötni az ujjak artritiszével

A számos genetikai anomália, mint például diszpláziák, sérvek, szemproblémák, foghibák, epilepszia stb. A küllemi adottságokat előnyben részesítő tenyésztői szemléletmód átváltoztatásra szorul.

Scheuermann betegség. Scheuermann kór

A leggyakrabban előforduló örökletes betegségeket az alábbi felsorolás szemlélteti: 1. A fej és a fogazat bántalmai: Vízfejűség, nyitott koponyatető, bulldogfejűség, pontyszájúság, madárnyelv, szájpadláshasadékok, CMO, fogrendellenességek, fogínytúltengés. Idegrendszeri bántalmak: Ataxia, beteges agresszivitás, epilepszia, süketség, izomgyengeség, osteochondrosis, miotónia, miopátia 4. A mozgatószervrendszer bántalmai: Csipőízületi diszplázia, könyökízületi diszplázia, osteochondrosis dissecans, Legg-Calve-Perthes kór, patella-luxatio, törpenövés 5.

Oszteoporózis

A gerincoszlop és a csigolyák rendellenességei: Nyaki csigolyák torzulása, gerincoszlop lerövidülése, porckorongsérv, csigolyákon keletkező csontkinövések és összenövések 6. A keringési rendszer bántalmai: Hypertrofia, aortastenosis, pulmonalis osteochondrosis, PDA, Fallott-tetralogia, mitralis osteochondrosis dysplasia 7.

láb- és bokaízületek betegségei

Bőrbetegségek: Atópiás dermatitis Komoly aggodalomra ad okot egyes fajták feltűnő egészségügyi leromlása, mivel a folyamat visszafordítására nem mutatnak komolyabb hajlandóságot a tenyésztési eljárások. A legnagyobb gondot az okozza, hogy szűrési vizsgálatokkal nem rendelkező, a fajta elvárásainak nem megfelelő egyedeket párosítják egymással a szaporítók, a tapasztalatlan, de annál lelkesebb gazdák, és osteochondrosis sok tenyésztő is.

Ezzel rengeteg felesleges, és örökletes betegséget hordozó almot hoznak osteochondrosis világra. A genetikai terheltségek visszaszorításának módszere az lenne, ha a osteochondrosis és a kanokat egyaránt ivartalaníttatnák gazdáik az állat ivarérettsége után, és a tenyésztéssel csak az elismert, hivatalos tenyésztők és egyesületek foglalkoznának, a fajtastandardnak megfelelő, örökletes betegségektől mentes, egészséges idegrendszerű egyedekkel.